Gezondheid

Wat is coachen?

Coaching breda

Nu, laat me kort uitleggen wat coaching niet is…

Cliënten coachen voor hun eigen voordeel is totaal egoïstisch. Coaching helpt de cliënt zich te blijven concentreren op zijn gewenste doel en heeft ook het effect dat er een solide basis van betrokkenheid met andere mensen wordt opgebouwd. Bij coaching gaat het er niet om de cliënt in verwarring te brengen of dat de cliënt niet weet waar hij/zij op gecoacht wil worden. Een coach kan niet voor u coachen. Je hebt een coach ingehuurd omdat je hulp wilt. Je hebt steun, begeleiding en positieve feedback nodig om je te helpen groeien, te leren en te veranderen. Coachen gaat niet over de coach… – coaching gaat over jouw leven.

Soms is het gemakkelijker om uit te vinden wat je in het leven wilt doen. Het is belangrijk de tijd te nemen en na te denken over uw situatie en een aantal antwoorden op deze vragen te hebben: a. Hoe zou ik mijn leven willen inrichten als ik kon doen wat ik maar wilde?

b. Als dit me niet zou verhinderen om te bereiken wat ik echt zou willen in het leven, wat voor carrière/leven zou ik dan graag hebben? Wat zou ik geven met mijn tijd/geld?

c. Met wie zou ik meer tijd willen doorbrengen? Met wie zou ik in mijn leven dichter bij willen zijn?

d. Met wie zou ik meer soort relaties willen hebben? Wat voor soort vrienden wil ik?

e. Wie zouden mijn rolmodellen zijn?

f. Wat voor soort reizen zou ik graag meer kunnen maken?

g. Wat is mijn relatie met mijn authentieke zelf? J.R. lakes, Jr. schreef in The Pathway: “Wat staat verandering in de weg? Is het stress, weinig energie, angst, strijd? Of is het Genoeg? Het gevoel dat je niet weet wat je wilt doen, dus je bent het voor altijd aan het najagen. Niet genoeg weten over iets, dus je doet niets – voor altijd.”

Om een bestaan te zoeken wil je geen “propper” worden, je moet onthouden hoe je creatieve energie creëert. Het vergt energie, doorzettingsvermogen en passie voor wat je wilt en wilt wat je nog niet weet wat je met je leven wilt doen. Sommige mensen denken dat alle mensen die ze kennen, doen wat ze willen doen. Toch hebben hoogpresteerders een verbazingwekkend vermogen om wat ze doen spannend en spontaan te laten aanvoelen, en wat ze niet graag doen met veel plezier te doen.

Zo wordt Tony Robbins, bestseller auteur en motivator, vaak uitgenodigd om te spreken op gratis lezingen. Bij een gelegenheid werd hem gevraagd of hij bereid was een publiek van vijfduizend toehoorders te ontmoeten om zijn boodschap te delen. Hij was te laat voor de lezing en moest enkele uren rijden naar de plaats van de lezing.

Maar, Tony Robbins zei nooit iets en hij gaf zijn beste presentatie. Hij hield zijn publiek onderhoudend en nieuwsgierig. Hij kwam fris en ontspannen terug toen zijn tijd om te spreken kwam. Hij moedigde hen aan om hun vragen te houden en van gedachten te veranderen terwijl hij het hunne vermaakte. Hij bereikte zijn gewenste doel.

Dianneggies Lee, Writing to Heal, legt uit: “Een baan hebben is beperkend. Het hebben van een passie geeft kracht.” Wat een prachtig voorbeeld van wat het verschil maakt tussen een evenwichtig leven en rooskleurige of teleurstellende resultaten. Dit verhaal laat zien hoe een goede coach ongeveer kan bereiken wat je in je eentje niet zou kunnen bereiken en wat het gebruik van coaching is om mensen geïnspireerd te houden. Dit is allemaal onderdeel van het coaching proces. Dat is alles waar coaching om draait. Er zijn geen grenzen.

Lees meer

Meditatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.