Gezondheid

Hoe word je een gevoelig persoon?

Wat is hoogsensitief

Een hoog sensitief persoon is gevoelig voor de emoties van anderen en zeer gevoelig voor de omgeving. Bijvoorbeeld, wanneer hij iemand voor de eerste keer ontmoet, zal een hoog sensitief persoon waarschijnlijk een warmte in het lichaam voelen. De gevoelige persoon zal ten onrechte geloven dat hij hierdoor aardig gevonden wordt en hier zijn een paar van de meest voorkomende klachten van een gevoelig persoon:

– “Ik heb voor het eerst iemand ontmoet, maar ik weet niet hoe leuk ik (naam) vind”.

– “De warmte die ik in mijn lichaam voel, gaat te ver.”

– “Deze persoon is gevoelloos.”

– “De persoon heeft me nog niets gevraagd!”

– “Ze hebben me nooit iets gevraagd”.

– “Ze gedragen zich anders”.

– “Ik zie het nut er niet van in. Ik heb niets te zeggen”.

– “Kijk naar mij, ik zing een liedje”

– “Ze staan naast me”.

– “Mijn stem antwoordt hen”

– “Ik wou dat iemand me kon zien”

– “Ik wou dat iemand een praatje met me ging maken.”

Als u onder de tendens valt een HSP te zijn, dan weet u zeker dat als u met succes een relatie met een ander wilt aangaan, u in staat moet zijn het gespreksonderwerp op een gemakkelijke en comfortabele manier te benaderen. U moet in staat zijn om uw gevoelens en gedachten, uw idee├źn en meningen op uw meest charmante manier over te brengen. Als je bent zoals de meerderheid van de mensen, heb je waarschijnlijk al een perfecte relatie en heb je al grote hoogten bereikt met je relatie.

Maar voor de gevoelige persoon doet de gedachte om te moeten blijven praten denken aan een aantal van die kleine dingen die je allemaal op school hebt geleerd. Je wilt iets zeggen en een comfortabel gesprek hebben met je partner, maar je bent te bang dat die persoon zomaar over je heen kan lopen en je alleen kan laten staan of erger nog, HULP JE DIE ZOMER Miyange! Hier zijn een paar tips om je gemoedsrust te bewaren tijdens je eerste poging om met je partner samen te zijn.

1. Pest Tactiek

Laten we eerlijk zijn, pesten op zijn best zal zeker iemands leven belemmeren. Accepteer jezelf voor wat je bent en als je iets tegen je partner zegt, ben je al nederig. Het betekent niet dat je gemakkelijk opgeeft, maar het betekent dat wanneer je aangevallen wordt, je je hoofd koel houdt. Probeer te vermijden dat je je extraverte instincten of tekenen van tertiaire slagaders (of volle Wetenschappers’ luchtgolven) gebruikt als je belangrijkste radar. Als je je ook maar een beetje ongemakkelijk voelt, laat het de aanvallende partij dan snel weten door je zin af te maken met “Ik wil niets zeggen omdat…”)

2. Gesprek empathie

Gevoelig zijn voor de gevoelens van andere mensen is heel belangrijk. Je voelt dingen aan en andere mensen zullen weten wat ze zijn. Alle gevoelige mannen hebben deze eigenschappen en ze komen van nature. Dus de volgende keer dat je merkt dat je door een gesprek heen kletst, neem dan een lange pauze voordat je spreekt en probeer je gedachten te ordenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.