Gezondheid

Hoe vind ik het gevoel terug?

Relatietherapie Valkenswaard

Hoe kan ik het gevoel terugvinden?

Misschien voel je een weg terug in je relatie door kwetsuren uit het verleden los te laten. Vaak roepen bepaalde situaties herinneringen op aan onvolledige verledens en betrekken ze ons in een drama dat ons soms in de ogen prikt. De herinneringen zijn pijnlijk en triggeren de pijnlijke emoties waaraan we proberen te ontsnappen. Waar ben je het meest bang voor – je angst om de relatie te verliezen of de pijn uit het verleden? Kun je vooruit komen en relaties vinden die meer in balans zijn? Door te ontkennen, te vermijden of boos te zijn, door angst en voortdurend te klagen, raken we geïsoleerd en kunnen we geen goede stappen zetten om vooruit te komen.

Hoe laat ik het verleden los?

Communicatie is de sleutel tot het loslaten van oude patronen. Het uitspreken van dingen kan opgekropte emoties losmaken en je partner een gevoel van veiligheid en geruststelling geven op een speciaal moment in elke relatie. Het delen van je uitdagingen en het aanbieden van oplossingen kan jullie beiden helpen te genezen en een gevoel van welzijn te herstellen. Het kan een moment in de tijd zijn of een opeenvolging van gebeurtenissen.

Kan ik mijn partner nog vertrouwen?

Verwachtingen zijn de katalysator van vertrouwen. Als je gevoel van eigenwaarde laag is of niet zo hoog als het zou kunnen zijn, kan het moeilijk zijn om te vertrouwen. Soms kan gekwetstheid ons ego beschadigen en ons tot wantrouwen brengen. Proberen alles onder controle te houden creëert vaak een onbewuste investering in het acceptabel houden van dingen. Vaak hebben we het gevoel dat we uit angst krijgen wat we willen. Verwachtingen beperken ons, wat resulteert in een niet-empowererend bestaan. Verwachtingen veranderen naarmate het leven vordert, maar de impact van verwachtingen uit je kindertijd wordt een automatisch onderdeel van je zelfbeschermingsmechanismen. Herhaalde nietsheid, CB kwam ons leven binnen op zo’n beïnvloedbare leeftijd, en door een opkomende liefde, begint de toenmalige macht van gestoorde insecten je innerlijke script te herschrijven en te herschrijven!

Hoe vrij wil je zijn?

Soms stelt de ervaring alleen te zijn ons in staat ons te verbinden met wie we werkelijk zijn en onze relatie tot onszelf te herdefiniëren. Het stelt ons in staat om vertrouwde genoegens te herontdekken, zoals het luisteren naar een liefdesliedje, het liggen op een strand aan de oceaan, of het kijken naar de zonsondergang boven de wuivende palmbomen. Eenvoud, verdraagzaamheid en eetplezier!

Wat is een relatie houden herder?

Ieder van ons heeft een proces om relaties met andere mensen te ontwikkelen, een verstandhouding op te bouwen en uiteindelijk in staat te zijn om te vertrouwen en intimiteit te creëren. Als je partner plaatsen heeft ingenomen door zijn of haar inzet in een relatie – sterke basis van logica en altijd keuzes maken voor anderen, dan ben je elke keer dat je wegloopt in een tijd van herder zijn, proberen de vrijgezel te leiden waar hij of zij heen wil. Je probeert dingen te controleren en dingen te forceren om te gebeuren. Wanneer je met hem of haar praat, verschillende strategieën probeert, opereer je nog steeds vanuit een plaats van controle, zelfs als het niet doelgericht is. Je bent misschien bang om je strategie te veranderen.

Hoe creëren we de ruimte om relatietherapieën te laten werken?

Soms beoordelen we ons leven al vroeg als een aaneenschakeling van teleurstellingen. We beginnen onze relaties met onze ouders, echtgenoten en kinderen met uiteenlopende emoties te bekijken – negatief, negatief, negatief. Als we deze relaties op dezelfde manier zien, zoeken we manieren om ze af te sluiten; we streven naar perfecte relaties. Een manier om naar onze relaties te kijken is door het coaching proces erop toe te passen. Een coach zal je vragen: “Hoe probeer je de relatie te sluiten, vanuit het standpunt van beide mensen?” Soms weet een relatiecoach niet eens wie de cliënt is als hij het werk heeft gedaan, maar werkt hij vanuit het perspectief van alle betrokkenen. Door het coachingsproces toe te passen op de relatie als geheel, zal de therapeut of relatiebegeleider antwoorden vinden.

De voordelen van relatie coaching

Met deze vorm van relatietherapie heeft u een tweeledige agenda: 90% van het beëindigen van de relatie betekent dat u uw partner zover moet krijgen dat hij of zij dezelfde reeks waarden aanneemt als u. Dit is het meest veelbelovende en potentieel meest helende aspect van relatietherapie. De tweede 90% heeft betrekking op het op een nieuw niveau van intimiteit en genezing brengen van de andere persoon die jullie tijdens het coaching proces hebben ontwikkeld. Het uiteindelijke resultaat van het werk is de volledige, bloeiende relatie en de emotionele vrijheid die dat brengt in zowel de man als de vrouw.

Lees meer

Gezinstherapie

Leave a Reply

Your email address will not be published.