Gezondheid

Hoe pols oximeter te corrigeren?

PWV (gezondheid)

Zo belangrijk als de pulsatiele uitrekking van de slagaderboom is voor het meten van de algemene werking van de slagaderwand, zo gevarieerd is hij ook in zijn natuurlijke lipoping. Hij kan namelijk binnen de schedel variëren van dik tot dun en onregelmatig.

Wegens de onregelmatigheid van lipoping hebben wij een correctieapparaat nodig dat zonder vervorming elke gecorreleerde pulsatie en de sterkte ervan kan meten. Dat staat in de octrooiaanvraag van Dr. John Borsuk.

het corrigeren van de pulsatie van een waterpijp die door een metalen clip wordt opgesloten, doordat de samentrekking van de slagaderwand een onregelmatig profiel onder de huid volgt. Om dit verschijnsel te meten, steunen moderne oximeterapparaten op pulsen van de pols van de patiënt zelf. Uit eerdere verslagen van deARDSA( medische wetenschap voor artritis en reumatoïde artritis) bleek echter dat de fouten van de pols-pulsoximeter tussen 1/5 en 2/5 lagen en dat er ernstiger fouten optraden wanneer patiënten met folliculitis of synovitis werden vergeleken met controles.

Hoe polspulsoximetrie (PWV) corrigeren?

Het proces van oximetriecorrectie kan worden uitgevoerd met een pulsgenerator of met elektrische elektroden die met een interval op de hals, de pols en de wijsvinger van de patiënt worden aangebracht.

Pulsgenerator correctie:

Tijdens de correctie van pulserende polsbewegingen bevat de generator een inkeping of plug die impulsen ontvangt van de pols van de patiënt. De inkeping of plug is verbonden met een holle kabel die in een kleine holte langs de buitenkant van de pols van de patiënt wordt geplaatst. Aan het ene uiteinde van het snoer wordt vervolgens een koppelstuk bevestigd, dat naar een klein, gebleekt instrument leidt dat bekend staat als de Ultilife XCervical Caliper, waarmee een nokvormige incisie in de huid van de nek van de patiënt wordt gemaakt. Het ingekorte deel van het snoer en de inkeping worden vervolgens bevestigd aan een gewone banaanklem, die vervolgens wordt bevestigd aan de Ultilife banaanklem om een verbinding te maken.

Dit proces creëert een puls op een vooraf bepaald tijdstip voor elke combinatie (één of twee oximeterpulsen), en slaat de eerste puls op voor latere vergelijking. Het nadeel van dit correctieproces is dat normaal gesproken na elke correctie een controle wordt uitgevoerd om de positie van de afleiding van elke oximeter ten opzichte van het beoogde gebied in de hals van de patiënt nauwkeurig te visualiseren.

Elektro-elektronische correctie:

Dit proces maakt gebruik van elektrische impulsen om motorische punten te stimuleren, waardoor de symptomen van beperking van de bloedstroom en van de hoeveelheid zuurstof in het slagadersysteem worden gecorrigeerd. Deze symptomen doen zich voor ten gevolge van problemen met het kamerfibrilleren, coronaire trombose en verstopping van de slagader van waaruit het signaal van de oximeter komt.

Vóór de elektrische stimulans wordt het verband samengetrokken om een speekselkussen te maken waarin elektrische impulsen worden gestuurd. Het verband wordt na elke correctie gesiconeuleerd. Het Ultilife plastic membraan wordt vervangen door een elektrocardiogram elektrisch kussen.

Lees meer

CVRM
NHG Hypertensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.