Gezondheid

Het belang van een thuiszorgteam

Thuisbegeleiding Den Haag

Dit is het belangrijkste doel van een Thuisbegeleiding team. Zij zorgen voor therapeutische, sociale en recreatieve activiteiten voor mensen die misschien geen familie hebben en zelfstandig wonen of worden ondersteund door goede vrienden of familieleden. Hun belangrijkste doel is om kwaliteitsondersteuning te bieden die de meeste familieleden van de cliënt hen niet kunnen bieden, of soms niet weten hoe ze dat moeten doen. Hun belangrijkste rol is de cliënt en de oudere de nodige vaardigheden aan te reiken die nodig zijn voor zelfredzaamheid, hem of haar te onderrichten over het leven, of zelfs, de persoon voor enkele weken in een zeer ondersteunende omgeving te plaatsen, alvorens hem of haar terug te sturen naar het normale, dagelijkse leven.

Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg moet worden ingeschakeld wanneer iemand een grote verandering in zijn activiteiten ervaart of van huis naar een ander of naar huis is gegaan. Vaak verandert de cliënt van hier naar daar of van de ene gemoedstoestand naar de andere. Het individuele geheugen en de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de patiënt moeten worden beoordeeld, evenals elk probleem dat hem of haar ernstig lijkt. Het Hulpfonds voor de Cliënt (madModalityHelp.org) helpt meestal de hele familie om de juiste soort steun te krijgen die nodig is voor de betrokkenen, zodat er niet nog meer problemen aan de oppervlakte komen.

Het team of een vrijwilliger pleegt het telefoontje of brengt de patiënt naar de locatie of naar een openbare plaats waar de ondersteuning klaarstaat. De cliënt wordt dan naar de locatie gebracht en krijgt someressie, d.w.z. hulp die aan die persoon wordt gegeven in een ontvankelijke, behulpzame, ondersteunende en veilige sfeer. De woning wordt dan gebruikt om de cliënt of het “oudere familielid” van de cliënt de juiste combinatie van zelfredzaamheid en ondersteuning te geven die zij nodig hebben

De cliënt wordt naar huis gebracht en krijgt benodigdheden om te overleven: een knuffelbeer, kussens, een jas, slippers, een zeil, een beha, een haarnetje, een drinkbeker, een foto van familie, eetgerei, een teddybeer. Ja, knuffelige teddyberen zijn een heel goed idee voor mensen die lijden aan Alzheimer, Dementie of Parkinson. De cliënt draagt zijn eigen kleren en heeft mikpunt van voeding. Niemand van de familieleden van de cliënt mag hem/haar veel helpen op dit moment, tenzij hij/zij er zelf in mee gaat. Het is niet ongebruikelijk dat de cliënt in deze tijd een beetje twistziek wordt. De nieuweling, die de cliënt in huis heeft, moet worden geleerd hoe liefde en genegenheid te uiten, althans in het begin, om de frustratie en woede te helpen verminderen die alleen al voor de betrokkene(n) traumatisch kan zijn. Soms hebben familieleden het gevoel dat hun familielid(en) hun grenzen overschrijden en zichzelf onbelangrijk laten voelen in het gezin, wat tot ernstige conflicten kan leiden.

Lees meer

Persoonlijke verzorging 
Huishoudelijke verzorging 

Leave a Reply

Your email address will not be published.