Uncategorized

Emotionele en mentale problemen

Terwijl ik dit las, had ik het duidelijke gevoel dat iemand me vertelde dat deze fysieke en mentale problemen ook voor mannen zouden gelden, en niet noodzakelijkerwijs een diagnose van aandachtstekortstoornis (ADD). Ik denk dat dit misschien zo is, maar het belang van de rouwfasen, of zoals ik ze zou noemen, de stappen in het rouwproces, kwamen allemaal aan bod.

De benadeelde persoon zal altijd ontkennen het probleem te hebben.

rouwverwerking breda

Ontkenning, letterlijk het accepteren van een situatie, maar door alleen de symptomen te accepteren en niet de oorzaak, is heel gewoon en we hebben het hier over de meest basale fase. Het is de toestand waarin je het probleem eenvoudigweg negeert wanneer het heel duidelijk zichtbaar is, of wanneer je je bewust bent van symptomen, maar weigert te accepteren dat het je leven of je relaties met anderen zal beïnvloeden. Gebrek aan begrip van lichaamstaal is de onderliggende cognitieve stoornis, en dit onvermogen om te begrijpen kan vaak veel problemen veroorzaken.

Achter ontkenning schuilt woede en een verlangen om anderen over het probleem en de oorzaak ervan op te lossen of tegen anderen te liegen. De woede en het verlangen om het probleem te verbergen, vooral als het door anderen wordt opgemerkt, is een veel voorkomende verdedigingsreactie.

Acceptatie van de situatie is anders. Het gaat ook vaak gepaard met woede en enkele andere uitingen van gefrustreerde spanning, maar je accepteert te allen tijde wat de situatie zegt.

Ik kan hier doorgaan, maar als je spiritueel of filosofisch bent, weet je al dat het ontkennen van de waarheid een leugen is en dat acceptatie de enige manier is om de cirkel weer rond te krijgen. Je kunt je dan concentreren op het veranderen van wat er moet veranderen, wat op een directe manier met onze emoties gebeurt.

Stel bijvoorbeeld dat je een absoluut ideale standaard hebt waarin je je karakter of je gedrag zou moeten beoordelen, en je verliest het terrein, je laat je leiden door gebeurtenissen. Je veroordeelt jezelf of een ander en dan zeg je dat dit het gevolg is van die persoon of die situatie. Dat is waar, en waar is … en dan is het voorbij. Het kan niet worden gewijzigd. Natuurlijk is er altijd een impact op je relaties, maar dat is net te laat. Het betekent dat je moet accepteren dat de persoon met wie je vastbesloten bent om te voorkomen dat de probleemrelatie voortduurt, met het beste verlangen dat je woede of frustratie uiteindelijk zal verdwijnen. Dan komt uiteindelijk acceptatie. Accepteer zonder negatief oordeel, of met erkenning hoe moeilijk je bent geweest. Dat is het. Accepteer zonder enige gehechtheid aan het resultaat.

Gehechtheidsstoornis kan ook voortkomen uit woede. In feite is soms het hoogste niveau woede zelf. Als iemand je kwaad maakt, wil je ego gewoon van hem af. Alle relaties, van 'overgedragen woede', kunnen terug beginnen met een persoon die boos was op iets wat je zei of deed. Dit soort woede kan zich gemakkelijk uiten in een laag zelfbeeld. Maar nogmaals, de woede doet je geen pijn, dus je focus erop kan destructief worden. Al het leven doet je tot op zekere hoogte pijn; de mate en het niveau van deze pijn is specifiek voor jou. Vaak is deze woede zo krachtig dat je er ongevoelig of gevoelloos voor kunt worden, zonder dat je de verkeerde realisaties krijgt. Dit is de reden waarom klassen over woedebeheersing erg belangrijk zijn om de bredere impact van de emotionele impact van woede aan te pakken.

How we chose to deal with grief and anger has been demonstrated time and time again throughout history. Although you are probably familiar with many of the known characteristics, I will briefly outline some of the more commonly seen ones here.

Declaration of your intentKeep in mind, that if you hold a strong emotional intention to reach a desired purpose, you are much more likely to stay on track and reach your goals. Hold your emotional intention for what you wish to achieve in your life. When emotions come up, shake them off. Let them be as they are. They are here to teach us a lesson to grow us. The big lesson may be that we are not organized enough to achieve our goal, or our life has no strong purpose to focus on. The key is to find the structure that pertains to creating emotional growth.

Het vasthouden van een sterke emotie kan niet worden volgehouden; het zal verdwijnen als rook. De sleutel is om je emotionele intentie levend te houden. Dit zal oude patronen in leven houden, zichzelf herhalend, totdat je een manier vindt om je denken en doen te veranderen, om een ​​manier te vinden om emotioneel georganiseerd te worden en dan je eigen persoonlijke vernietigende kracht te nemen en het je weg te laten verlichten.

Akte van woede-geologie is de primaire oorzakelijke factor in het voortdurende conflict, meestal met zichzelf met betrekking tot woede, met de gedachten aan ongewenst gedrag in de relatie tot verdriet. Het primaire conflict is meestal een primair individu dat in strijd is met het verdriet. Jij, het is een systeem, in oorlog met jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.