Gezondheid

De geschiedenis van de hogere

Regressietherapie

Voordat regressietherapie werd toegepast, trachtte men in de oude leer geheimen te vinden in het hoger bewustzijn, d.w.z. het bovenbewustzijn. Sommige therapeuten gebruikten vastomlijnde meditaties, terwijl anderen trance gebruikten. Allen zochten naar antwoorden, maar geen van hen kon zijn doel bereiken. Zouden deze geheimen gevonden kunnen worden in regressietherapie? Hypnose, Ja, Ja en Ja

Omdat de staat van hypnose niet door iedereen voldoende werd ervaren, werd het geclassificeerd als een minder ontwikkelde, minder zuivere vorm van behandeling en als minder effectief beschouwd. Pas in het begin van de 19e eeuw begon Dr. James Braid, die later bekend werd als ‘Braid’, het in zijn praktijk te gebruiken. Hij ontdekte dat het geen toestand van diepe slaap was en dat niemand tegen zijn wil kon worden gehypnotiseerd. Dr. Braid was niet alleen chirurg, maar was het ook niet helemaal eens met het idee dat men een nauwe relatie met het onderbewustzijn nodig had om toegang te krijgen tot het bovenbewustzijn.

Het was winter 1843, en de ongenaakbare patiënt kwam bij Dr. Braid. Hij was plichtsgetrouw bezig met de rugpijn van zijn patiënt. De patiënt, die door een amputatie in stukken was gescheurd, wilde zich niet door Dr. Braid laten hypnotiseren. Hij was bijna bereid om gehypnotiseerd te worden, maar noch de dokter noch de patiënt konden toegang krijgen tot de toestand. Op een avond liet hij de patiënt achterover leunen, een diepe zielenreceptie maken. De patiënt bedankte hem enthousiast, en werd toen naar een Regressed Memory geleid.

De patiënt identificeerde zichzelf als een soldaat tijdens de Amerikaanse Revolutie. De tijd van de Amerikaanse Revolutie had slechts ongeveer twee jaar geduurd, zodat hij niet hetzelfde lot onderging als de meeste van zijn zegevierende voorvaderen. Tot het uiterste van zijn kunnen kon Dr. Braid het geheugen van zijn patiënt niet breken; onder hypnose herinnerde de patiënt zich onmiddellijk de details van zijn enkelamputatie en vertelde hij het verhaal van de actie waarvan hij getuige was geweest. De dokter wierp een blik op zijn horloge. Hij had nog minstens één patiënt nodig.

Dr. Braid was gedwongen zijn praktijk in het voorjaar van 1845 te sluiten wegens gebrek aan zaken. In die tijd werd hypnose nog niet eens gezien als een vorm van therapie.

Ontdekking van opgeslagen informatie in het onderbewustzijn. In de achterhaalde 20e Eeuw. werden de VS en het VK ontdekt als de krachtpatsers van de medische industrie. Ze produceerden meer levens voor minder geld dan ooit tevoren. De Amerikaanse medische industrie had alle medicijnen om elke kwaal die de mens kent te behandelen! Dr. Braid en andere professionals kwamen erachter hoe suggestief patiënten kunnen zijn en wat de implicaties daarvan waren. De taps die hij maakte op de patiënten in de Pres-tuin leidden tot de ontdekking van `moleculen van prikkelende activiteit’ die zouden leiden tot betere manieren om mensen te behandelen.

Lees meer

PLT

PLT life

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.